Ut med det gamla in med det nya

Jag är lite av en ”tomboy” och detta tänker jag inte sticka under stol med, faktum är att jag är en stolt bondflicka med stark arbetsmoral. Jag spenderar många timmar på gården och medan vissa tjejer gärna shoppar prydnadssaker till sig själva så köper jag delar till traktorn, vilket såklart är mer roligt och användbart om man bor på en gård. I vintras var jag väldigt irriterad då belysningen på traktorn riktigt kass vilket satte käppar i hjulet för mig vilket tvingade mig att ta till kreativa lösningar under kvällsarbetet. Jag lovade mig själv att jag skulle inskaffa ny belysning till traktorn när jag kommit ikapp med ekonomin så därför var det äntligen dags för mig att hålla fast vid löftet.

Äntligen nya arbetsljus till traktorn

Jag inskaffade led arbetsbelysning till traktorn då de gamla halogen arbetsljusen gått sönder. Det är knappt någon som använder halogen strålkastare nu för tiden samtidigt som det var dags för mig att bli lite mer modern. Jag blev lite överraskad över att de nya arbetslamporna lyste så kraftfullt trots att de endast låg på 27W effekt, men detta är absolut inte något jag klagar över. Nu hoppas jag bara att lamporna håller så att jag inte tvingas köpa nya inom ett par månader. Som bonde har man ständiga utgifter som är svåra att undvika och arbetsljus är ett typiskt sådant exempel.

Svårigheter att hitta en lämplig blixtljusramp

Ursprungligtvis var det blixtljusrampen som jag behövde allra mest. För er som inte vet vad en blixtljusramp så har ni troligtvis sätt både brandkår och polis använda detta vid uttryckningar. Jag behövde en blixtljusramp då jag med jämna mellanrum tvingas köra på vanliga vägar med traktorn och då är det viktigt att man syns trots att det mestadels handlar om korta avstånd. Jag använde tidigare ett par saftblandare som jag inte var nöjd med och därför valde jag att investera i en blixtljusramp med led dioder som avger ett extremt starkt ljus, precis vad jag var ute efter. Nu kanske ni märker hur mycket mitt liv skiljer sig jämfört med andra tjejer i min ålder, bondetlivet har dock sina fördelar och nackdelar precis som allt annat i livet. Jag ska försöka ladda upp ett videoklipp så får ni själva se hur pass bra de nya lamporna lyser.