Mer tid ute i myllan

Jag måste bara berätta om en grej som möjligen har räddat livhanken på en stackars bonnatös. Den som tror att jordbruk handlar om att gå omkring på leriga fält iklädd gummistövlar; mocka spiltor; strössla havre åt höns och klappa kossor dagarna i ända har helt fel. Jag önskar att livet på en bondgård handlade mer om just de sakerna, men i verkliga livet spenderas alldeles för mycket tid inne vid skrivbordet i desperata försök att se till att allt pappersarbete sköts på rätt sätt.

Inte tappad bakom en vagn

Jag har, upp till för ett par månader sedan, skött all redovisning av mitt lilla lantbruk helt själv. Det har gått, för jag är inte tappad bakom en vagn, men det har sugit musten ur mig. Det är så trååååkigt att hålla på med papper och siffror när man istället kan vara ute i naturen och pyssla om odlingar och djur. Jag skaffade i alla fall inte detta liv för att kedjas fast bakom ett skrivbord.

Bästa beslutet

Jag diskuterade läget dels med mig själv och sedan även med folk i min närhet och slutsatsen blev snart tydligt – jag skulle satsa på hjälp utifrån med allt som var trist. Visst får man betala för det, men man vinner ju så mycket för de pengarna!

Idag har jag hjälp av en redovisningsbyrå i Malmö och livet har förändrats ganska radikalt. Jag bär gummistövlar en mycket större del av dagen nu och det finns inga skor jag gillar mer…